Gepost door: Frank de Zanger | april 21, 2023

Wat is de reactie van de cruise-industrie op het boek ‘ms ZEEPAARD’? Stilzwijgen.

Voor promotie zijn verschillende berichten richting de cruise-industrie gegaan over de ‘te waterlating’ van het boek ‘ms ZEEPAARD’. Naar de Holland America Line, de cruise rederij die model heeft gestaan voor de Seahorse Line in het boek, maar ook naar diverse cruise operators. De reactie is tot nu toe … stilzwijgen.
Nogal extreem. Wil de cruise-industrie geen enkel verhaal horen over een cruise die niet standaard volgens ‘het gewone boekje’ verloopt? Zouden toekomstige passagiers, die het boek ‘ms ZEEPAARD’ lezen, afzien van het boeken van een cruise? Waarschijnlijk niet, want hoewel in ‘ms ZEEPAARD’ wonderlijke taferelen zich afspelen aan boord, word je ook ingewijd in het leven op zo’n cruiseschip; iets waar je anders niet achter komt.
De cruise-industrie lijkt te mikken op gezapige passagiers, die alleen kunnen genieten van het geijkte aanbod aan boord. Ik vermoed dat ‘de passagier’ onderschat wordt. Die wil ook avontuur!

ms ZEEPAARD’ combineert spanning, ontspanning en humor met zaken die er toe doen. Vaar mee op ‘ms ZEEPAARD’ en beleef een cruise die je niet snel zal vergeten!

De nieuwe spannende roman ‘ms ZEEPAARD’, is te koop/te bestellen bij uw boekhandel en bij de webshops.

Het boek dingt mee naar de ‘Zilveren Vleermuis’, een door MAX gesponsorde prijs voor hét spannende boek 2023.

‘Ms ZEEPAARD’: spannende fictie; paperback, 258 blz; prijs € 19,50. Uitgeverij Tournesol, ISBN: 978-90-820784-3-5.

Ondersteun je lokale boekhandel en bestel daar! Ook online, b.v. via Libris.nl

Samenvatting ‘ms ZEEPAARD’

‘Ms (motorschip) Zeepaard’ ligt klaar voor vertrek voor een cruise van California naar Hawaii. Passagiers van verschillend pluimage komen aan boord. Tijdens de cruise op de zonovergoten Stille Oceaan vermaakt iedereen zich in de luxe restaurants, op de zonnedekken, aan de pool, in de bioscoop, in het casino, in de bars en in de nachtclub. Er is glamour aan boord en dat is wat de passagiers willen. Julian, de Environmental Officer aan boord, maakt de lezer wegwijs op het schip en introduceert de spelers in het verhaal. De rust tijdens de idyllische cruise wordt verstoord. Eerst door milieuactivisten, maar daar blijft het niet bij. Het is de vraag of deze cruise nog te redden valt. Er is veel spitsvondigheid nodig om de ontwikkelingen op het schip de baas te blijven. De kapitein en een handvol officieren bedenken oplossingen, maar die blijken niet toereikend te zijn. Als de heren en dames van de staf het niet meer zien zitten, verschijnt er vanuit onverwachte hoek een buitenstaander die met een verrassend plan komt. Het is het jaar 2008 waarin deze bizarre gebeurtenissen zich op cruiseschip Zeepaard afspelen, maar … er duikt een actueel element op dat verwijst naar een dictator in Oost-Europa.

De auteur werkte in de periode 2005-2006 als Evironmental Officer voor de Holland America Line.

Frank de Zanger, 23-4-2023

Contact: fdezanger@tournesol.nl

Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd!

Krijgt u deze post via e-mail, klik dan op https://frankdezanger.com voor een betere presentatie.

* * *

Romans/eBoeken/Luisterboeken van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij uw boekhandel en bij de webwinkels. Zie Uitgeverij Tournesolhttp://www.tournesol.nl ; email: info@tournesol.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: