Gepost door: Frank de Zanger | december 18, 2018

Het gaat goed met zonne-energie, maar dat was in 1995 niet vanzelfsprekend

Het gaat goed met de opwekking van zonne-energie. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Dat was ca. 1995 niet vanzelfsprekend. Een relatief kleine groep milieuactivisten en wetenschappers zagen de potentie van zonne-energie en voerden strijd met oliemaatschappijen, energiemaatschappijen en een onwillige overheid. Zelf was ik ervan overtuigd dat zonne-energie de beste manier zou zijn om energie op te wekken, maar ik was er niet zeker van dat de strijd gewonnen zou worden. De klimaatveranderingen – waar wel de meesten van doordrongen zijn – hebben zonne-energie de plaats gegeven die het verdient: de ultieme wijze van energieopwekking.

Om mijn frustratie een uitweg te bieden en meer bewustzijn te creëren over de voordelen van zonne-energie schreef ik de eerste Nederlandstalige ecothriller ‘NOBEL WAS HIJ’ (1999). En passant voorspelde ik ook de financiële crisis die in 2008 zijn ‘hoogtepunt’ zou bereiken.

Een dwarse Nobelprijswinnaar gaat zich met de zaak bemoeien, en wel op een heel onorthodoxe wijze. Lees wat zich afspeelde in Rome, Amsterdam, bij Chemiols in de UK, en aan de Côte d’Azur, en hoe een Engelse journaliste de man in beweging krijgt, die het allemaal al had opgegeven.

‘NOBEL WAS HIJ’, 1999, Uitgeverij Tournesol, ISBN 90-80-3597-2-7, €7,90, te verkrijgen bij uw boekhandel en bij de webshops. Ook als luisterboek en als e-boek te verkrijgen.

omslag roman 'NOBEL WAS HIJ'

omslag roman ‘NOBEL WAS HIJ’ van Frank de Zanger

Romans/eBoeken/Luisterboeken (‘De Ring’, ‘Nobel Was Hij’) van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij uw boekhandel en bij de webwinkels. Zie Uitgeverij Tournesol: www.tournesol.nl


Reacties

  1. Leuk en spannend boek Frank! Heb het met veel plezier gelezen.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: