Gepost door: Frank de Zanger | maart 27, 2017

Kort verhaal: ‘Jakarta Erotica’ (Indonesië).

afbeelding Jakarta,Indonesie

afbeelding Hermine Boer

Jakarta Erotica                                   Indonesië, 1996                                      

Jakarta heeft vele gezichten. Het is een grote, drukke stad, maar tegelijkertijd is het grotendeels nog een kampong. Jakarta is ook wel een saaie stad, maar heeft verrassende kanten. Ik zal u deelgenoot maken van een geheim, dat even geheim is als publiek en dus voor iedereen toegankelijk. Er moet een vreemde weg bewandeld worden om te zien, maar vooral te ervaren, wat ik laatst in deze hete, tropische stad onder ogen kreeg.

Laat ik beschrijven wat ik daar zag. Wat ik in het diepst geheim, maar toch onder de mensen, tegen het lijf liep. En, het was volledig onverwacht. Wat zeg je ervan als je een tafereel aanschouwt dat zo bizar is, dat je niet gelooft dat het echt is. Want wanneer zie je nu een mooie vrouw op een tandartsstoel? Nee, verkeerd, dat op zich is niet zo bijzonder. Wat bijzonder was, was de manier waarop ze daar zat. Wellustig lag ze – op haar ellebogen gesteund – achterover. Ze had één been hoog opgetrokken, zodat ze een zwarte jarretelgordel en pikant ondergoed ten toon spreidde. Haar volle borsten hingen als rijpe meloenen uit haar opengewerkte blouse. Vreemd was het dat het een blanke vrouw was. Haar lange blonde haar waaierde uit over de tandartsstoel. Zij had haar ogen gesloten, maar ze was duidelijk in afwachting van wat er zou komen. Want, zij was niet alleen. Een tandarts in witte jas stond in extatische houding naast haar: een soort Albert Einstein, met opengesperde ogen en een wilde pruik met grijs haar. Zijn ogen concentreerden zich intens op haar volle borsten, en zijn uitgespreide grijpgrage handen hingen daar nog net boven.

Zo schoof dit tafereel aan mij voorbij, op de roltrap in het warenhuis Pasaraya. Ik schat de hoofdpersonen van dit ‘tableau vivant’ op zo’n dertig centimeter. Ze zijn vereeuwigd in porselein, en staan in een vitrine naast een stenen Chinees met een hangsnor als doorgekookte mie-slierten. Ik kon mijn ogen niet geloven. Bevreesd voor droombeelden op klaarlichte dag, stevende ik direct met de dichtstbijzijnde roltrap weer naar boven. En daar waren ze nog, en nog geen centimeter verder: voor eeuwig bevroren in extase.

Ik kan iedereen aanraden om dit erotisch mini-spektakel te gaan bekijken. Maar, in mijn enthousiasme heb ik mijn vondst ook aan een groot Nederlands reisbureau doorgegeven. Dus, even geduld straks als u in de rij moet staan.

© Frank de Zanger, uit ‘WERELD-IMPRESSIES VAN EEN JETPLANE-NOMADE’, 2000, zie Uitgeverij Tournesol

* * *

 De Romans/eBoeken/Luisterboeken van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij uw boekhandel en bij webwinkels. Zie Uitgeverij Tournesol: www.tournesol.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: