Gepost door: Frank de Zanger | juni 15, 2016

Hoe heeft het zo ver kunnen komen met die krommakende smartphones

Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat wereldwijd miljoenen en miljoenen mensen op een beeldschermpje zitten te loeren zo groot als een paar postzegels, nadat we verwend waren met schitterende HD-schermen zo groot als je je maar kunt wensen. Hoe hebben ze het voor elkaar gekregen dat miljoenen mensen staand, lopend, of zittend, maar in ieder geval gebogen, naar hun schrander mobieltje zitten te kijken en met hun vingers – zelfs met heel dikke vingers – van alles aan het intikken zijn. De jonge generatie groeit krom op en zal zich later afvragen waarop hun merkwaardig gedrag gebaseerd is geweest. Ik heb het over de miljoenen en miljoenen mensen die app’s downloaden en zich op die manier afhankelijk maken van de slimmerikken die die ‘prachtige’ software voor de mensheid produceren. Je kunt je straks niet eens meer ontdoen van de kleine krengen, omdat je je verzekering beloofd hebt om bij een aanrijding hun app op je smartphone in te schakelen in plaats van uit je dashboardkastje een formulier te voorschijn te halen. Om maar een voorbeeld te noemen … Slaap zacht lieve kromgroeiers, en loop op straat maar achter virtuele poppetjes aan. Maar goed, misschien is alles wel illusie, inclusief je smartphone met zijn beelschermpje van een paar postzegels. De wereld is gekker dan je denkt.

Roman ‘GEZIEN DE GEKTE’, zie  www.tournesol.nl

* * *

Romans/eBoeken/Luisterboeken van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij uw boekhandel en bij webwinkels. Meer informatie bij Uitgeverij Tournesol: www.tournesol.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: