Gepost door: Frank de Zanger | mei 19, 2023

Hoe lang nog kunnen we onze smartphone gebruiken?

Eind in zicht

Hoe lang kunnen we onze smartphone nog gebruiken? Ik denk dat het eind in zicht is voor de smartphone. Het gaat veel te riskant worden om dit apparaat – dat door de wereld is omarmd – nog onbezorgd te gebruiken. Met al je privé-contacten en zakelijke contacten in je smartphone, je bankconnecties, al je interesses die je toont en je voorkeuren die je deelt, wordt het heel moeilijk om nog iets voor jezelf te behouden in deze wereld.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) zal – met al zijn finesses en leugens – aan je ontfutselen wat het wil. Met gezichtsherkenning, die veel mensen al uit eigen beweging hebben prijsgegeven, zal je gevolgd worden overal ter wereld. In de reikwijdte van China zal alles van je overgenomen worden, als dat al niet is gebeurd. Het beangstigende is, dat het gebruik van de smartphone niet alleen wordt gestimuleerd en erin gehamerd door grote bedrijven en multinationals, maar ook door de overheid (o.a. QR-codes). Zo worden we volkomen afhankelijk van dat kleine apparaat, waar iedereen krom van loopt en waarmee je je ogen verpest, en dat alles van je weet en alles van je zal prijsgeven.

Smartphone in de ban

In handen van dictators kunnen je gegevens bloedlink worden. Het wordt tijd dat de rem erop wordt gegooid. We kunnen best zonder dat afluisterapparaat dat alles registreert. Wanneer wordt de eerste vereniging opgericht, waarvan de leden de smartphone in de ban doen? Mensen die alleen nog een eenvoudige versie willen gebruiken, met alleen telefoon, sms en misschien een paar afgebakende en gelimiteerde internetmogelijkheden? Ondernemers: zie hier een gat in de markt!

* * *

De nieuwe spannende roman ‘ms ZEEPAARD’ van Frank de Zanger is te koop/te bestellen bij uw boekhandel en bij de webshops. ‘ms ZEEPAARD’ is aangekocht door de Bibliotheekdienst/NBD Biblion en ook in België weet men cruiseschip ZEEPAARD te vinden.

ms ZEEPAARD’ combineert spanning, ontspanning en humor met zaken die er toe doen. Vaar mee op ‘ms ZEEPAARD’ en beleef een cruise die je niet snel zal vergeten!

Het boek dingt mee naar de ‘Zilveren Vleermuis’, een door MAX gesponsorde prijs voor hét spannende boek 2023.

‘Ms ZEEPAARD’: spannende fictie; paperback, 258 blz; prijs € 19,50. Uitgeverij Tournesol, ISBN: 978-90-820784-3-5.

Ondersteun je lokale boekhandel en bestel daar! Ook online, b.v. via Libris.nl

Samenvatting ‘ms ZEEPAARD’

‘Ms (motorschip) Zeepaard’ ligt klaar voor vertrek voor een cruise van California naar Hawaii. Passagiers van verschillend pluimage komen aan boord. Tijdens de cruise op de zonovergoten Stille Oceaan vermaakt iedereen zich in de luxe restaurants, op de zonnedekken, aan de pool, in de bioscoop, in het casino, in de bars en in de nachtclub. Er is glamour aan boord en dat is wat de passagiers willen. Julian, de Environmental Officer aan boord, maakt de lezer wegwijs op het schip en introduceert de spelers in het verhaal. De rust tijdens de idyllische cruise wordt verstoord. Eerst door milieuactivisten, maar daar blijft het niet bij. Het is de vraag of deze cruise nog te redden valt. Er is veel spitsvondigheid nodig om de ontwikkelingen op het schip de baas te blijven. De kapitein en een handvol officieren bedenken oplossingen, maar die blijken niet toereikend te zijn. Als de heren en dames van de staf het niet meer zien zitten, verschijnt er vanuit onverwachte hoek een buitenstaander die met een verrassend plan komt. Het is het jaar 2008 waarin deze bizarre gebeurtenissen zich op cruiseschip Zeepaard afspelen, maar … er duikt een actueel element op dat verwijst naar een dictator in Oost-Europa.

De auteur werkte in de periode 2005-2006 als Evironmental Officer voor de Holland America Line.

Frank de Zanger, 19-5-2023

Contact: fdezanger@tournesol.nl

Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd!

Krijgt u deze post via e-mail, klik dan op https://frankdezanger.com voor een betere presentatie.

* * *

Romans/eBoeken/Luisterboeken van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij uw boekhandel en bij de webwinkels. Zie Uitgeverij Tournesolhttp://www.tournesol.nl ; email: info@tournesol.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: