Gepost door: Frank de Zanger | april 14, 2012

Cartoon: Jan The Crooner, the style of Hergé, creator of Tintin

Romans/eBoeken/Luisterboeken van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij de boekhandel en bij webwinkels. Meer informatie bij Uitgeverij Tournesol: www.tournesol.nl

* * *

Je zou in onderstaande illustratie de stijl van Hergé kunnen herkennen, de schepper van Kuifje. Dat is volkomen waar. Ik ben een bewonderaar van Hergé, zijn stijl van de ‘klare lijn’, en de avonturen van Kuifje. Gedeeltelijk voel ik me ook Kuifje, omdat mijn werk overal in de wereld zou kunnen zijn (tot nu toe 26 landen). Toen ik 15 of 16 jaar was, maakte ik een kort stripverhaal in de stijl van Hergé. Ik heb het nog steeds en misschien zal ik het eens publiceren.

One might recognise in below illustration the style of Hergé, the creator of Tintin. This is perfectly true. I am an admirer of Hergé, his style using the ‘clear line’, and the adventures of Tintin. Partly, I feel Tintin myself, because my work could be anywhere in the word (26 countries so far). When I was 15 or 16, I made a short album in the style of Hergé. I still have it and maybe one day I’ll publish it.

Hieronder een poster die ik gemaakt heb voor de Nederlandse Club in Dhaka, Bangladesh, waar een smartlappenavond werd gehouden.

Below, a poster I made for the Dutch Club in Bangladesh, where a ‘smartlappenavond’ (in English possibly ‘crooner evening’?) was held.

Jan The Crooner (drawing by Frank de Zanger)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: