Gepost door: Frank de Zanger | februari 3, 2013

Roman ‘NOBEL WAS HIJ’ uitgekomen als Luisterboek

Romans/eBoeken/Luisterboeken van Frank de Zanger zijn te verkrijgen/bestellen bij uw boekhandel en bij webwinkels. Meer informatie bij Uitgeverij Tournesol: www.tournesol.nl

* * *

 omslag NOBEL,best,kleur gecorr,3jan2013

Mijn roman ‘NOBEL WAS HIJ‘ is uitgekomen als Luisterboek, ingesproken door Peter van Eerdenburg; zie ook www.luisterboeken.nl en www.123luisterboek.nl).

‘NOBEL WAS HIJ’ is een spannende roman en de eerste Nederlandstalige eco-thriller

Samenvatting 

Een Nederlandse Nobelprijswinnaar, de natuurkundige en milieu-activist Prof. Dr. Joost Veldman, neemt door middel van een onthutsende toespraak een onverwachte stap. In het ‘Nobelhuis’ in Stockholm weten ze met het gedrag van de kersverse, jonge Nobelprijswinnaar geen raad. Hij wordt als een dissident beschouwd en Veldman keert de wetenschappelijke wereld de rug toe.

De stap die Joost Veldman heeft genomen was weloverwogen. Sindsdien leeft hij in Zuid-Frankrijk een zorgeloos bestaan. Door sommigen, en zeker door de roddelpers, wordt hij beschreven als een playboy. Joost Veldman heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van energieopwekking. Hij zou de ideale persoon zijn om de ontwikkeling van de zonnecel zo’n sprong voorwaarts te geven dat zonne-energie – bij uitstek de technologie voor de opwekking van schone energie – op korte termijn zou kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. De wereld, die lijdt onder het broeikaseffect, heeft het harder nodig dan ooit, maar … voor Veldman hoeft het allemaal niet meer.

Mariah, een jonge en avontuurlijke Engelse journaliste, wil hem aan de tand voelen in een interview en reist af naar Zuid-Frankrijk. Door een aantal spectaculaire gebeurtenissen loopt het allemaal anders dan zij verwacht. Gebeurtenissen, waardoor de lezer kennis maakt met krachten waarvan de meesten onder ons geen weet hebben.

‘NOBEL WAS HIJ’ is een roman met thrillerachtige trekken en is tevens een pleidooi voor snelle invoering van schone technologie voor de opwekking van energie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: